Svein-Ivar Fors
gir deg enkle begynnertips
for PC-brukere –
Klikk på meg
FamiliePC-boka
er en enkel begynnerbok
for PC-brukere.

BESTILL
FamiliePC-boka
ved å klikke HER
Finn dokumenter som har forsvunnet på PC'en din

Det finnes ikke tall på hvor mange PC-brukere som fortvilet har ropt om hjelp etter å ha skrevet på noe som plutselig har blitt "slettet" - og så har dokumentet i virkeligheten bare lagt seg et annet sted på harddisken. Du har kanskje opplevd det selv?


For å finne tilbake til et slikt dokument, eller til et annet dokument som du har lagret, må du av og til lete litt på PC'ens harddisk.
Hvordan du lettvint skal få til denne letingen kan du få lese om her:


Min datamaskin
Før selve letingen begynner bør du avslutte de programmene du eventuelt har startet opp allerede. I hvert fall må åpningsbildet i Windows være synlig, og ingen andre programmer på PC'en må være aktive.
Dobbeltklikk på ikonet Min datamaskin:og deretter på symbolet for harddisken, merket med (C:). Du får da fram en oversikt over innholdet på harddisken din.
Dersom du ikke straks kan se det dokumentet du leter etter, befinner det seg inni en av mappene eller katalogene som vises på skjermen. Da må du titte inni disse mappene.


Åpne og lukke mapper på PC'en
Dobbeltklikk på et mappe-ikon for å få det til å åpne seg.
Ser du ikke det du leter etter på listen som kommer opp i denne mappen, kan du lukke igjen mappen ved å klikke på X'en helt oppe i høyre hjørne av det vinduet som sist åpnet seg i Windows. Du kan også klikke på den lille, gule mappa med en bøyd pil på - som du vil finne på menylinjen øverst i vinduet. Hvis dette ikonet ikke synes kan du få det fram ved å klikke på ÒVisÓ på menylinjen, og deretter på ÒVerktøylinjeÓ.
Som alltid lønner det seg å prøve dette selv - på din egen maskin!


Bruk SØK-funksjonen
Ved å åpne og lukke mappene på skjermen leter du deg fram til du finner det dokumentet du ser etter. Hvis du husker hvilken mappe du lagret dokumentet i, blir selvsagt letingen svært enkel.
Med god organisering av disken er det lett å huske i hvilke mapper de forskjellige dokumentene ligger.
Enda en måte å finne igjen fortapte dokumenter på er å bruke søk-funksjonen i Windows.

Flere nyttige PC-tips finner du i
FamiliePC-boka.