Svein-Ivar Fors
gir deg enkle begynnertips
for PC-brukere –
Klikk på meg
FamiliePC-boka
er en enkel begynnerbok
for PC-brukere.

BESTILL
FamiliePC-boka
ved å klikke HER

Internett – noe for deg?

Internett er blitt en del av mange PC-brukeres hverdag. Hvem har vel ikke hørt om internett og e-post i dag?

Internett er et gedigent oppslagsverk og et elektronisk postsystem som flere og flere tar i bruk. Ved å kople datamaskinen din til en helt ordinær telefonlinje får du kontakt med datamaskiner over hele verden. Med internett kan du reise ut i verden; mens du sitter hjemme!

Det er verken skummelt eller spesielt vanskelig å komme i gang med internett, og du kan finne ut det utroligste ved å bruke internett som informasjonskilde.

Lurer du for eksempel på hva slags vær det er i København akkurat nå? På internett finner du svaret. Eller kanskje du er usikker på om flyet fra Alta er i rute – eller hvilke filmer som går på TV i kveld?

Du kan lese bokanmeldelser, handle gaver og følge med på de aller siste, dramatiske verdensnyhetene - ved å slå opp på internett.


Slik utforsker du internett
Etter å ha installert internett på PC'en din, ligger en hel verden åpen for deg. På internett kan du finne svar på det meste, kanskje også på spørsmål du ikke engang visste om!

Etter å ha startet nettleseren (for eksempel, Opera, Internet Explorer eller andre)


– som er det dataprogrammet som lar deg utforske internett – vil du kort tid etterpå kunne se en internettside, og med den som utgangspunkt er du klar til å begynne selve oppdagelsesferden på internett.
Denne ferden foregår ved at du med musemarkøren klikker på forskjellige steder - disse stedene kaller vi pekere eller lenker - på internettsiden.
Musemarkøren forandrer seg til en liten, pekende hånd når du har funnet et sted som det går an å klikke på.
Hvilken side som først dukker opp er helt avhengig av hvilken internettleverandør du har valgt, og hva som er valgt som startside.
På min PC dukker Startsiden opp hver gang jeg starter internett, og på denne siden kan jeg klikke på mange forskjellige steder for å komme meg videre ut på internett.
Du kan selv se hvordan denne siden ser ut ved å klikke HER.

Etter å ha gjort deg ferdig med en side kan du gjerne klikke på et nytt sted for å komme videre - eller du kan klikke på tilbake-knappen oppe i venstre hjørne for å komme tilbake der du var:Slik kan du fortsette. Du kan bevege deg stadig lenger ut (… ut på viddene vil noen påstå) - men du kan, som du forstår, også lett finne tilbake til utgangspunktet.


Flere nyttige PC-tips kan du lese i
FamiliePC-boka.